3 tips voor visuele content tijdens vakantie - Your Social Eye
3 tips voor visuele content in vakantietijd

3 tips hoe je met gemak visuele content kunt maken, ook in vakantietijd

Graag wil ik je in deze vakantietijd 3 tips geven hoe je met gemak visuele content kunt maken voor jouw Social Media kanalen, zodat je weet hoe je ook nu zichtbaar kunt zijn met jouw 'vakantie-verhaal'. 

Vaak word mij de vraag gesteld “WAT kan ik dan delen op Social Media?”, ook afgelopen week kreeg ik deze vraag in mijn Facebook groep ‘Your Visual Storytelling’. Leuk om deze vraag te beantwoorden, zodat jij ook inzicht krijgt in WAT je online zou kunnen delen.

Uiteraard zijn er vele mogelijkheden en onderwerpen WAT je zou kunnen delen, onderstaand geef ik je 3 tips hoe je met gemak visuele content kunt maken om te delen op Social Media, juist ook nu in de vakantieperiode.

Ga JOUW verhaal vertellen (wat daar het ‘belang’ van is kun je lezen op mijn blog: Het belang van jouw verhaal) en begin met foto’s maken. Bijvoorbeeld foto’s van wat je tijdens een dag doet. Door deze foto’s te gebruiken op Social Media, kunnen jouw volgers een kijkje nemen in ‘jouw wereld’ en kunnen zij jou een beetje 'leren kennen'. Ga eens kijken wat jij op een dag doet.

Ken jij de kracht van jouw (visuele) verhaal vertellen? Ik heb hier eerder een blog over geschreven de kracht van Visual Storytelling​.

Tip 1: Kijk eens goed om je heen

 • En dan bedoel ik ook echt GOED. Vaak zien wij de mooie dingen niet om ons heen. We lopen in de tuin, het park, de zee of het bos, maar we KIJKEN niet (echt). Zo kijk ik dagelijks in mijn eigen tuin en maak ik regelmatig foto’s van mooie plantjes, druiven, werk- en koffiemomenten 😉 of wanneer ik op reis ben maak ik foto’s die ik ook kan gebruiken voor mijn Social Media kanalen. Bekijk deze maar eens:
Inhaken_op_Instagram visuele content

Tip 2: Zoom in op details

 • In 2009 was ik in Frankrijk aan het kamperen en kwam er op de camping een Engelsman naast ons staan. Hij bleek professioneel fotograaf te zijn en hij gaf de tip; zoom in op details. Laat niet (altijd) alles zien op een foto, maar zoom in op de details. Die foto's zijn vaak het mooiste. En juist daarover kun jij zeer waarschijnlijk jouw verhaal ‘vertellen’.
Druiven in tuin visuele content

In mei 2017, tijdens een fantastische #ondernemerscruise werd mij gevraagd een Masterclass te geven op het cruiseschip, over ‘Hoe maak ik visuele content?’. Ik heb andere ondernemers over het cruiseschip meegenomen en zij hebben veel foto’s gemaakt van allerlei ‘kleine dingen’ waarover zij d.m.v. metaforen hun verhalen konden vertellen op hun Social Media kanalen. De ondernemers gingen ‘anders kijken’. Zelfs op een cruiseschip vind je visuele content! Ja, zelfs prachtige content! 🙂 

Dit was ‘My start of the day’ tijdens de ondernemerscruise. Kijk wat er online gebeurt:

My start of the day ondernemerscruise visuele content

Tip 3: Wees creatief

Ga, tijdens deze vakantieperiode, op zoek naar voorwerpen of kleuren die aansluiten bij jouw ‘merk’, wees creatief. Leuk om daar eens goed naar te kijken! Wanneer je voorwerpen fotografeert en daar ‘JOUW verhaal’ aan kunt koppelen, zul je zien dat je daar online reacties op krijgt!
Ook foto’s in ‘JOUW’ kleuren met jouw persoonlijke verhaal zullen van toegevoegde waarde zijn. Mensen zullen jouw kleuren herkennen en hierbij ook jouw verhaal gaan zien. Ook zou je natuurlijk kunnen vertellen waarom dat ‘jouw kleuren’ zijn, waarom jij die hebt uitgekozen.


Kortom: 

Deze 3 tips om visuele content te maken, kun je nu gaan inzetten. Je visuele verhaal op Social Media vertellen is waarmee JIJ zichtbaar kunt worden en klanten kunt aantrekken! Kijk goed om je heen, zoom in op details en wees creatief! Let’s start ‘Your Visual Storytelling’! #YourVisualStorytelling

About the Author

Ik help ambitieuze ondernemers zichtbaar te worden op Social Media. Door samen positief en met passie de wereld in te kijken, wordt het leven echt mooier!

Leave a Comment:

(10) comments

Ronny 22 juli 2018

Hoi Esther,

Wat leuk om dit blog te lezen nadat ik gisteren net heb besloten om Facebook weer actiever in te gaan zetten. Voor mij is de eerste stap gewoon doen! Maar met de tips die jij hier geeft heb ik ook direct wat houvast aan wat voor content ik kan plaatsen.

Oja en je klompjes geven mij nog een idee! eens even goed nadenken wat ik op die manier kan gebruiken.

Thnx voor de tips en geniet van je koffie momentjes.

Groet, Ronny

Reply
  Esther 22 juli 2018

  Bedankt Ronny voor jouw reactie! Leuk om te lezen dat het je houvast geeft! Wanneer je zoals ik #klompjesopreis kunt gaan inzetten, zal dat ook als ‘herkenbaar’ worden gezien. Misschien voor jou iets op koffiegebied. #koffieopreis 😉

  Veel succes! En mocht je nog meer inspiratie op willen doen, dan kun je je eventueel ook aanmelden bij de Facebookgroep: ‘Your Visual Storytelling’ https://www.facebook.com/groups/YourVisualStorytelling Inspiratie over hoe je Social Media kunt inzetten en jouw verhaal kunt laten zien. 🙂

  Hartelijke groeten, Esther

  Reply
Renée 23 juli 2018

Met name tip 3 gebruik ik steeds vaker ook zakelijk. Maar behalve op Instagram gebruik ik eigen foto’s nog veel te weinig. Dus eigenlijk ga ik met alle 3 je tips aan de slag. 😉
Dankjewel!

Reply
  Esther 23 juli 2018

  Goed om te horen! We gaan je (nog meer) zien! 🙂

  Reply

Dank voor je leuke bruikbare tips, Esther. Vooral het gebruik van je eigen kleuren vind ik een erg waardevolle tip samen met het inzoomen op details. Daar ga ik mee aan de slag.
Hartelijke groeten, Marjolijn

Reply
  Esther 23 juli 2018

  Wat fijn om te horen Marjolijn! Leuk om het straks online te zien! 🙂

  Reply
Elisabeth 23 juli 2018

Overal en altijd foto’s maken zit -nog- niet zo in mijn systeem.
Na het lezen van je blog begrijp ik dat ik daar het beste kan beginnen. Je 3 tips hebben me aanwijzingen gegeven om bij al dat fotograferen toch wat strategie en structuur aan te brengen. Bedankt daarvoor.

Reply
  Esther 23 juli 2018

  Heel graag gedaan! Mooi dat ik je inspiratie heb gegeven!

  Reply
Hilde 23 juli 2018

Leuke tips, Esther! Nummer 1 en 2 deed ik sowieso al (met een achtergrond in de fotografie is dat ook normaal). Maar meer foto’s van dingen in ‘mijn’ kleuren: waarom heb ik daar nog niet eerder aan gedacht??? Wat een supertip! Die ga ik zeker gebruiken! Dank je wel!

Reply
  Esther 23 juli 2018

  Wat goed Hilde! Ik ben benieuwd naar welke kleuren jij ons gaat laten zien! 🙂

  Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: