Wat is het belang van jouw verhaal online zichtbaar maken? - Your Social Eye
Jouw online verhaal

Wat is het belang van jouw verhaal online zichtbaar maken?

Op mijn website en op mijn Social Media kanalen deel ik/vertel ik mijn verhaal en dat is dat ik op ‘ontdekkingsreis’ ben. Mijn kennis die ik tijdens deze ‘reis’ opdoe, breng ik over/leer ik aan andere ondernemers. Ook ik heb het traject afgelegd dat ik in 2013 bijna niets wist van Social Media en dat ik allerlei trainingen heb gevolgd om al deze kennis op te doen. Dit is een onderdeel van mijn verhaal online vertellen. 

Ik doe nu niets liever: ondernemers en hun verhaal zichtbaar maken via Social Media!  

Doordat ik dit online vertel krijgen de ‘kijkers’ direct een beeld van mij. Het is gelijk duidelijk hoe mijn manier van werken is. Dat ik zelf ook aan het ontwikkelen ben, dat ik het ook geweldig leuk vind om te leren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en niet te vergeten, dat ik van ‘reizen’ hou.

Wanneer je dus iets over jezelf vertelt, geef je informatie aan de ‘toehoorders’ over wie jij bent en in dit geval mijn manier van werken en leren en dat ik dit ongelofelijk leuk vind! Ik neem ze mee in mijn enthousiasme, in mijn wereld. Uiteraard maak ik het visueel d.m.v. bijvoorbeeld een afbeelding.

Het is persoonlijk en ook win je hier dus het vertrouwen van jouw deelnemers, kijkers en/of potentiële klanten.

​Natuurlijk zijn er vele verhalen te vertellen, dit is slechts één voorbeeld.

Wat is het 'belang' wanneer ik mijn verhaal online ga vertellen? Wat bereik ik ermee?

 • Authentiek
  je vertelt een authentiek verhaal, het is echt èn JOUW verhaal en hiermee zorg je voor vertrouwen en geloofwaardigheid. Een verhaal welke over jou gaat, wat jouw boodschap is, waar jij voor staat en nog veel meer… Mensen leren je op deze manier kennen.
 • Persoonlijk 
  mensen willen zaken doen met mensen en ze worden door jouw persoonlijke verhaal aangetrokken, hierdoor komen ze naar JOU toe. Ze herkennen zich in (iets van) jouw verhaal.
 • Zichtbaar 
  je wordt zichtbaar en vindbaar en daardoor leren mensen JOU kennen, dat wat je doet en te vertellen hebt. En potentiële klanten kunnen je online vinden.

Ken jij de know-like-trust factor?

Voordat mensen bij je gaan kopen, zullen ze je eerst willen leren kennen (know factor), daarna zullen ze je leuk gaan vinden (like factor) en daarna vertrouwen (trust factor). Dat is hoe het werkt, dit zijn de stappen, ook op Social Media.

Door met je verhaal op Social Media zichtbaar te zijn, zul je een aantal van deze stappen aanreiken aan je potentiële klant. Ze gaan je zeker beter leren kennen en uiteindelijk vertrouwen. Wanneer je product dan ook nog helemaal aansluit bij de behoefte, dan zal deze potentiële klant bij je (kunnen) kopen.

Ook daarom is het zo belangrijk om je verhaal online te vertellen!

Vele verhalen, vele onderwerpen

Wanneer je start om je verhaal op Social Media te gaan vertellen, begin dan ‘klein’. Maar zet de 1e stap en ga beginnen, ga DOEN. Er zijn veel ondernemers die ‘angst’ hebben om online zichtbaar te worden. Maar potentiële klanten leren jou kennen, herkennen zich erin, vertrouwen jou en zullen naar jou toekomen om wie JIJ bent. Dat wil jij toch ook?

Online Masterclass

Wil jij leren hoe je jouw unieke verhaal online kunt vertellen?

Tijdens mijn Online Masterclasses leer ik je de verschillende onderdelen, hoe jij jezelf en 'jouw verhaal' zichtbaar kunt maken. Bekijk hier de diverse Online Masterclasses.

About the Author

Ik help ambitieuze ondernemers zichtbaar te worden op Social Media. Door samen positief en met passie de wereld in te kijken, wordt het leven echt mooier!

Leave a Comment:

(6) comments

Elisabeth 17 mei 2018

Hi Esther,

Echt bang om online te gaan, ben ik niet. Dat heb ik al gedaan, met producten van mijn bedrijf.
Nu ben ik gestart met het schrijven van een boek. waarin ik veel laat zien van mijn ‘zielenroerselen”. Ook dat wil ik online promoten. Dat heeft toch een andere lading voor me.

Je kernwoorden raakten me. Authentiek, persoonlijk en zichtbaar. Daar is nu geen ontkomen aan. Dat maakt het wel spannend.
Ik doe graag mee met je challenge, voor dit nieuwe project.

Reply
  Esther 18 mei 2018

  Dank je wel voor je reactie Elisabeth! Fijn dat je geen angst heb om online te gaan. Mooi om tijdens de challenge te gaan ontdekken hoe je jouw verhaal over het schrijven van je boek, zou kunnen gaan vertellen. Je hebt de 1e stap al gezet!

  Hartelijke groeten,
  Esther

  Reply
Renée 17 mei 2018

Hi Esther,

Ik heb – in ieder geval in theorie 😉 – geen angst om mijn verhaal te vertellen.
Waar ik ‘last’ van heb, is dat ik geen goed idee heb van wat ik onder Mijn Verhaal moet verstaan.

Natuurlijk weet ik waarom ik doe wat ik doe. Dat zit verwerkt in alles waarmee ik wél zichtbaar ben: tips en informatie in blogs, nieuwsbrieven (die natuurlijk geen nieuwsbrieven heten) en social media-berichten.

Dus als ik al een verhaal heb, vertel ik dat op die manier. Verpakt in waardevolle content. Oftewel: mijn eventuele verhaal ‘los’ delen zie ik (blijkbaar) niet als waardevolle content.

Je kunt het trouwens ook andersom zien: ik vertel mijn verhaal al via alles wat ik deel.

Mmmm, ingewikkeld …
Ik heb me dan ook niet voor niks ingeschreven voor je challenge, hahaha!!!

Ik kijk uit naar volgende week!

Reply
  Esther 18 mei 2018

  Bedankt voor je reactie Renée,

  ‘Je verhaal’ kan natuurlijk van alles zijn. Misschien ga je tijdens de challenge wel nieuwe verhalen ontdekken!? En je verhaal heeft ook een ‘boodschap’. Herhaling daarvan is altijd goed! Tenslotte wil je die ‘boodschap’ overbrengen.

  Ennn ik ben reuze benieuwd naar ‘Waarom jij doet wat je doet’. Graag hoor ik hier meer over tijdens de challenge! 🙂

  Hartelijke groeten,
  Esther

  Reply

Wat een uitdaging on zichtbaar te worden op een manier die mij en anderen aan spreekt.

De manier van communiceren via de nieuwe kanalen is snel en geeft meerdere mogelijkheden.

Om het pad te vinden in mijn bedrijf geeft de uitdaging.

Dat maakt dat ik me heb ingeschreven voor de challenge.

Meer richting in mijn verhalen creëeren zodat er een eenduidig beeld komt.

Reply
  Esther 18 mei 2018

  Dank voor je reactie Mariëlle! Ik weet dat jij de uitdaging aangaat om zichtbaar te worden! Ook hiervoor geldt; alleen door te DOEN kom je verder. En dat doe je al! Je zult hierdoor een manier gaan vinden die bij jou past. Go for it!

  Hartelijke groeten,
  Esther

  Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: