Jouw persoonlijke verhaal online delen, levert meer dan alleen maar zichtbaarheid op - Your Social Eye
Het persoonlijke verhaal van Beate Thiele interview

Jouw persoonlijke verhaal online delen levert meer dan alleen maar zichtbaarheid op

Zo sta ik op een zonnige en winderige dag in Zandvoort en interview ik Beate Thiele van ‘Fit for Crazy Goals’. Het is een bijzonder en persoonlijk verhaal wat Beate met de kijker deelt in het interview. Zij geeft antwoord op de vraag: Wat doet deze ‘Mr Coronatijd’ met jou, als persoon en als ondernemer en hoe ga jij hiermee om? 

Wanneer je de video bekijkt, begrijp je ook waarom het bijzonder en persoonlijk is. Je leert Beate hierdoor een beetje ‘beter kennen’. Je weet iets meer over haar, persoonlijk en zakelijk. En bovendien hoe zij omgaat met deze tijd waarbij we in een Lockdown zitten.

Bekijk onderstaand de video met het persoonlijke verhaal van Beate Thiele:

Meer informatie over Beate Thiele  kun je vinden op haar website: www.beatethiele.com 

Waarom zou je jouw persoonlijke verhaal online delen?

Klanten aantrekken die bij jou passen, waar je een klik mee hebt, een gelijkenis/overeenkomst. Het kan best zo zijn dat jij door ‘jouw persoonlijke verhaal’ de verbinding legt met jouw potentiële, ideale klanten… Het draagt in elk geval bij aan het ‘beter leren kennen’.

Wanneer je op Social Media ‘jouw persoonlijke verhaal’ deelt wie jij bent, waar je voor staat, wat jou interesseert, wat je meemaakt etc.  maak je daar de verbinding met de kijker en wie weet is er een ‘overeenkomst’.

Deze kijker kan een volger of misschien wel een potentiële klant worden. Daarom werkt het om jouw persoonlijke verhaal te delen.

Wat bereik je ermee?

Social Media is een middel om zichtbaar te worden en Social staat voor SOCIAL.

Op Social Media kun je door zichtbaar te zijn, bouwen aan de ‘Know-like-trust’ factor waar mensen doorheen gaan. Mensen leren je eerst kennen, daarna vinden ze je ‘leuk’, worden misschien zelfs wel je ambassadeur en gaan je vertrouwen. Hierna bestaat de kans dat mensen dan ook bij jou gaan kopen. Vergelijk het met de offline wereld. Wanneer je iemand op straat tegenkomt en jou ‘Ten huwelijk vraagt’ zeg je toch ook niet gelijk ‘JA ik wil’. Normaal gesproken leer je elkaar eerst beter kennen 😉 Eerder heb ik hier in een ander blog ook over geschreven: Wat is het belang van jouw verhaal online zichtbaar maken

Hoe zou jij dit kunnen toepassen?

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om dit toe te passen. In dit blog beschrijf ik de mogelijkheid via een interview.

Wanneer jij je laat interviewen door iemand anders, kun je (als onderdeel van het interview) jouw verhaal vertellen. We zien of horen jou vertellen en leren jou daardoor echt ‘beter kennen’.

Je kunt dit bijvoorbeeld doen door:

1: Podcast (audio):

  • Mensen vinden het tegenwoordig heerlijk om een podcast te luisteren en geïnspireerd te worden. We horen jouw stem en verhaal en hierdoor krijgen we een duidelijk beeld van jou

2: Video:

  • Door een video zien en horen mensen jou in beeld! Dichterbij dan dat kan niet, tenzij iemand naast je staat.
  • In mijn videoserie ´Online Zichtbaarheid & Your Visual Storytelling´ interview ik inspirerende ondernemers over hun Online zichtbaarheid en Visual Storytelling. 

Indien jij geïnterviewd bent kun jij deze podcast/video delen op bijvoorbeeld Social Media en kun je deze (met goedkeuring van de interviewer) plaatsen op jouw website! Ik heb dit bijvoorbeeld gedaan op mijn´Over Esther Vree´ website pagina. Onderop vind je twee podcast interviews met mij.

Jouw persoonlijke verhaal delen geeft dus niet alleen maar zichtbaarheid, maar het werkt mee aan jouw vertrouwen en jouw expertstatus.

Tip: Bedenk door wie en over welk onderwerp jij geïnterviewd zou willen worden, waardoor je jouw expertstatus en zichtbaarheid vergroot

Ben jij wel eens geïnterviewd via een podcast?  

Laat je reactie onderstaand achter, altijd goed om elkaar te inspireren!

Wil je meer leren over het inzetten van ´Jouw verhaal´ bekijk dan hier mijn Online Masterclass: Boost jouw online verhaal

Show your message to the world

About the Author

Ik help ambitieuze ondernemers zichtbaar te worden op Social Media. Door samen positief en met passie de wereld in te kijken, wordt het leven echt mooier!

Leave a Comment:

Leave a Comment: