Jouw Instagram berichten direct inplannen via jouw Facebook account! - Your Social Eye

Nieuwe functie op Instagram: jouw Instagram berichten direct inplannen via jouw Facebook account!

Ik denk dat veel ondernemers blij zullen zijn, dat deze nieuwe functie er is. Je kunt namelijk hiermee jouw Instagram berichten direct inplannen via de Facebook Creator Studio (ook wel ‘Studio voor makers’ genoemd). En bovendien kun je via deze tool ook IGTV video’s inplannen! Dit is tot nu toe de enige plek waar dit kan…

Aangezien Facebook en Instagram broer en zus zijn 😉 betekent dit dus dat je eigenlijk ‘rechtstreeks’ berichten inplant op Instagram. We gaan zien of dit een groot voordeel gaat geven….

Bij elke Instagramtraining die ik geef krijg ik de vraag of je Instagram berichten kunt inplannen (zoals je dat al jaren kunt bij je Facebook bedrijfspagina). Tot op heden had je hier andere tools voor nodig zoals Planoly of bijvoorbeeld Later.

NIEUWS: Instagram is momenteel de nieuwe functie aan het ‘uitrollen’, zodat je via de Facebook Creator Studio ook je Instagram berichten EN Instagram IGTV video’s kunt inplannen.

Wat is de Creator Studio en hoe ga je naar de Creator Studio?

De Facebook Creator Studio is eigenlijk al een tijd beschikbaar en is een ‘hulpmiddel’ om meer van/achter jouw Facebook bedrijfspagina te zien, maar ook van jouw Instagram bedrijfsaccount. Je kunt zien hoe jouw inhoud presteert en het helpt je bijvoorbeeld je Facebook pagina’s te beheren.

Je komt bij jouw Creator Studio via https://business.facebook.com/creatorstudio of via jouw Facebook Bedrijfspagina, Publicatietools en bij Hulpmiddelen staat ‘Studio voor makers’.

Je hebt dan het eerste icoon van Facebook – met de gegevens van jouw Facebook Bedrijfspagina(’s). Hier kun je dan ook jouw Instagram Bedrijfsaccount koppelen (als je dat nog niet gedaan hebt).

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Sommige mensen hebben de functie al wel, sommigen nog niet. En zoals gezegd, Instagram is het nu aan het ‘uitrollen’ dus heb je het nu nog niet, dan kan dat zeer binnenkort wel komen!

Je dient sowieso aan een aantal ‘voorwaarden’ te voldoen. Check deze eerst even:

  • Je dient beheerder te zijn van een Facebook bedrijfspagina
  • Je dient een Instagram bedrijfsaccount te hebben (heb je deze nog niet, download dan mijn gratis Instagram Checklist. Daar vermeld ik o.a. hoe je dit kunt doen.)

Hoe plan je een Instagram bericht in via de Creator Studio?

Wanneer jij de nieuwe functie hebt, klik je in de Creator Studio op het icoon Instagram en zie je links bovenin staan: Bericht maken. PS Instagram is dit nog aan het 'uitrollen' dus het kan zo zijn dat jij nog geen toegang hebt om een 'bericht te maken'...

Klik op ‘Instagram-overzicht’ en je kiest jouw Instagram account.

Nu kun je een Instagram bericht maken en inplannen.

Hoe je dit verder doet, daarover heb ik een instructievideo gemaakt, zie de video hieronder.

Gratis Instagram checklist 7 basiselementen

Wanneer je meer wilt bereiken met Instagram is het van belang dat je een goede start maakt op Instagram. Ik noem het altijd dat je 'de 7 noodzakelijke basiselementen' goed hebt staan. Wil jij deze checken of jij deze goed hebt ingevuld? Download dan hier mijn GRATIS instagram checklist.

About the Author

Ik help ambitieuze ondernemers zichtbaar te worden op Social Media. Door samen positief en met passie de wereld in te kijken, wordt het leven echt mooier!

Leave a Comment:

(2) comments

Maaike 16 augustus 2019

Hey Esther, mooie blog, tof dat je het zo goed uitlegt
Natuurlijk gelijk uitgeprobeerd en bij mij werkt het al??. Ga er natuurlijk mee aan de slag en na vrijdag de 23ste natuurlijk IGTV’s gaan inplannen?

Reply
    Esther 16 augustus 2019

    Dank je wek Maaike voor jouw reactie! Super dat het je gelukt is en we gaan zeker binnenkort ook IGTV video’s inplannen!?

    Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: