Waarom is Instagram zo populair? - Your Social Eye
Waarom is Instagram zo populair

Waarom is Instagram zo populair?

Zelfs tijdens de Social Media Marketing World in San Diego, waar de topsprekers zijn op Social Media gebied, is er verteld dat Instagram het nieuwe Facebook wordt. Het is echt een populair platform en absoluut nog groeiende! Op 'Insta' kun je met afbeeldingen en/of korte video’s het visuele verhaal van je merk vertellen, waardoor je zichtbaar wordt. 

Door je foto’s/video’s te delen, laat je anderen meekijken en meeleven in jouw wereld. Dat is wat werkt op Social Media en daarom is Instagram zo populair.

Mijn eigen ervaring is dat er geen ‘ruis’ is, er zijn alleen afbeeldingen die je wel of niet aanspreken (en daar ga je dan wel of niet verder kijken/klikken). Ik ben echt een groot fan van 'Insta', natuurlijk omdat het visueel is. 🙂  Ik word er echt blij van!

Wat is Instagram?

 • Het is een Social Media platform waarbij je jouw verhaal kunt vertalen naar beeld. Je laat d.m.v. mooie afbeeldingen zien, wat je aan het doen bent, wat jou bezig houdt etc. - kortom jouw verhaal in beeld. 
 • Het is een app op je mobiele telefoon, waarmee je gemakkelijk foto’s en/of video’s deelt aan jouw volgers. Ze kijken mee in jouw wereld. Je hebt volgers en je kunt andere accounts/profielen volgen.
 • In tegenstelling tot Facebook draait het alleen om ‘beeld’. De kunst is om een zo mooi mogelijke afbeelding (die jouw doelgroep aanspreekt), danwel video te delen met jouw volgers. 

Waarom op Instagram?

Je kunt hier het visuele verhaal van je merk vertellen, waardoor je meer zichtbaar wordt en meer (potentiële) klanten aantrekt. Visuele content wordt beter onthouden en sneller verwerkt in ons brein! Zo word jij dus beter ‘onthouden’. En niet voor niets het spreekwoord: Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. 

En nogmaals, het is een groeiend en boeiend 😉 platform, je laat anderen meekijken in jouw wereld, en dat is wat werkt op Insta! Jij neemt hen mee in jouw verhaal.

Wanneer je weet hoe je jouw doelgroep kunt aanspreken, zul je meer volgers krijgen en groeit jouw bereik en zichtbaarheid.

Hoe gebruik je Instagram?

Aangezien bijna iedereen een mobiele telefoon heeft, waar tegenwoordig ook geweldige camera’s op zitten, kun je heel gemakkelijk een mooie foto maken en die direct delen via Instagram. 

#Hashtags bij de afbeeldingen geven aan dat ze over een bepaald onderwerp gaan. Door de juiste hashtags te gebruiken, ben je zichtbaar en vindbaar en zul je meer volgers krijgen.

Kortom, je kunt jouw merk, jouw verhaal, laten zien met afbeeldingen op Instagram en daarmee kun je jouw potentiële klanten bereiken. Hoe zie ik Instagram? Een groeiend, boeiend en populair platform!

IGTV nieuws:

In juni 2019 is de mogelijkheid gekomen om op Instagram TV / IGTV ook landscape video's te uploaden! Bekijk deze live uitzending, daar leg ik e.e.a. uit, 

Wil jij  meer leren over het zakelijk inzetten van Instagram?

Bekijk dan de 'Instagram Summerschool' 2019! Hier leer je in korte tijd veel over Instagram en Instagram professioneel in te zetten voor jouw business! Klik HIER voor meer informatie.

About the Author

Ik help ambitieuze ondernemers zichtbaar te worden op Social Media. Door samen positief en met passie de wereld in te kijken, wordt het leven echt mooier!

Leave a Comment:

(4) comments

Patricia 1 april 2018

Hallo Esther,
ik ken insta nog helemaal niet. Het klinkt interessant! Zou je een voorbeeld kunnen geven in hoeverre jij zichtbaarder bent geworden hiermee?

Reply
  Esther 2 april 2018

  Hoi Patricia, bedankt voor je reactie!

  Ik ben zichtbaar geworden op Instagram door o.a. Instagramtips te geven via mijn Instagram Stories en via Instagram Live en op mijn tijdlijn te vertellen wat ik zoal doe en meemaak. Door Instagram heb ik inmiddels klanten gekregen die verschillende trainingen bij mij hebben gevolgd. Heb ik je vraag zo voldoende beantwoord?

  Reply
Esther Molenaar 1 april 2018

Ik zou foto’s kunnen delen van trainingen die ik geef om daarmee een idee te geven van die training. Voor de rest moet ik echt mijn gedachten er over laten gaan wat ik allemaal zou kunnen delen.

Reply
  Esther 2 april 2018

  Hoi Esther, bedankt voor je reactie!

  Er zijn veel mogelijkheden over WAT je allemaal zou kunnen delen op Instagram, bijvoorbeeld ‘een kijkje achter de schermen’. Misschien is het leuk dat je anders een keer meedoet met mijn GRATIS Instagram training? Misschien help ik je daarmee al op weg.

  Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: