Hoe je online meer interactie krijgt met je volgers - Your Social Eye

Hoe je online meer interactie krijgt met je volgers.

Wil jij dat je online meer interactie hebt met jouw volgers (en dus misschien wel met je potentiële klanten)? Hoe je dat makkelijk kunt doen, is bijvoorbeeld door een Poll op Twitter (dus peiling) te houden.

Wat is een Poll op Twitter precies?

Met Twitter Polls kun je je volgers (potentiële klanten) een vraag stellen en hen 2, 3 of 4 meerkeuze-antwoorden geven waarop zij kunnen stemmen. Pas nadat je je anonieme stem hebt uitgebracht, krijg je te zien waar je voorgangers op gestemd hebben. Als de peiling afgelopen is, krijg je bericht van Twitter met de uiteindelijke resultaten.

Voorheen was het alleen mogelijk dit 24 uur te doen en daarna sloot de Poll. Nu kun je de peiling flexibeler inzetten, tot maximaal 7 dagen en dus meer mensen betrekken.

Bijvoorbeeld:

Hoe vaak zou jij mijn Social Media Tips & Tools willen ontvangen?

1. 1x per week

2. 1x per 2 weken

3. 1x per maand

4. Niet met regelmaat, maar alleen indien goede tips & tools over Social Media

Je kunt de Poll natuurlijk over allerlei dingen inzetten, over events, trainingen, je blog etc.

Waarom een Twitter Poll inzetten?

Het is simpel: stel een vraag en formuleer vaste antwoorden. De tekst heeft dezelfde limiet als een normale Tweet, je kunt er een link in plaatsen maar (nog) geen afbeelding. Voor de volger is de drempel heel laag om te antwoorden, want het is anoniem. En daarbij speelt de nieuwsgierigheid een grote rol: Zal ik hetzelfde antwoorden als de meerderheid?

Waar je Polls zoal voor kunt inzetten

Wat men wil zien/horen op een event? Vraag het je Twitter volgers in een peiling. Op zoek naar de beste titel voor je nieuwe blog-post? Of zul je deze post met je collega’s delen? Maak een peiling, je volgers geven je het beste advies. Online trainingen of offline trainingen? Weten of mensen liever jouw produkt in de winkel kopen of online? Vraag het gerust in een peiling.

Uiteraard zou het geweldig zijn als je zoveel mogelijk antwoorden krijgt, zodat de resultaten je een duidelijk antwoord geven. Een kleine tip: zorg ervoor dat er een grappige twist in zit, zorg ervoor dat men nieuwsgierig wordt naar de resultaten en je zult zien: je ontvangt vanzelf retweets en dus meer bereik.

Hoe maak je een Poll op Twitter?

Je maakt een Nieuwe Tweet en op dat moment kies je niet voor afbeelding toevoegen, maar voor het toevoegen van een Poll (Add Poll). Je begint met in de Tweet je vraag te stellen en dan kun je kiezen uit het toevoegen van 1 t/m 4 antwoorden en daaronder de lengte van het tijdspad, op dit moment maximaal 7 dagen.

Poll op Twitter

Poll op Twitter geeft meer interactie

Een poll is een effectieve en leuke manier om met je publiek interactie te hebben, daarnaast is het ideaal om zo een aantal gegevens op een simpele manier te verkrijgen.

  • Laat het mij weten, wanneer je hierbij hulp nodig hebt!

About the Author

Ik help ambitieuze ondernemers zichtbaar te worden op Social Media. Door samen positief en met passie de wereld in te kijken, wordt het leven echt mooier!

Leave a Comment:

Leave a Comment: