Hoe structuur ervoor zorgt dat Social Media weer leuk is - Your Social Eye
Hoe je ervoor zorgt dat Social Media weer leuk is

Hoe structuur ervoor zorgt dat Social Media weer Leuk is!

De laatste tijd heb ik veel ondernemers online ´gesproken´ en wat mij vooral opvalt is dat er zoveel ondernemers zijn die het lastig vinden om regelmatig zichtbaar te zijn op Social Media, velen noemen het de ´Continuïteit´ waar ze tegenaan lopen en dat het tijdrovend is. Op deze manier vinden ze Social Media ook niet meer leuk! Ik weet dat dit anders kan en daarom deel ik graag onderstaande tips.

Tips hoe structuur ervoor zorgt dat Social Media weer leuk is:

1: Weet wat je doel is

Vaak zijn we aanwezig op Social Media, maar hebben we geen duidelijkheid over wat we precies willen bereiken met Social Media en of we op de juiste plek aanwezig zijn en de juiste taal spreken. Hierdoor verliezen we de structuur en het overzicht.

Stel jezelf de onderstaande vragen die je daarbij verder kunnen helpen:

  • WAT wil ik precies bereiken met mijn Social Media berichten?
  • Zit ik op het juiste platform?
  • Spreek ik mijn doelgroep aan met waardevolle content (die zij op dit moment nodig hebben)?

2: Zorg voor herkenning

Wanneer je volgers zich herkennen in jouw berichten, zullen ze eerder gaan reageren en worden het echte fans en later misschien wel jouw ‘ambassadeurs’. O.a. jouw verhaal en jouw huisstijl op Social Media zullen hier aan bijdragen. Over ‘jouw persoonlijke verhaal online delen’ heb ik eerder een blog geschreven.

Eén van de onderdelen van jouw huisstijl op Social Media is het werken met templates. Een template is een vast sjabloon met bijvoorbeeld jouw standaard kleuren en lettertype(s). 

  • templates werken op Social Media omdat ze voor herkenning zorgen bij je volgers
  • templates zorgen er ook voor dat het je tijd bespaart

3: Zorg dat je regelmatig post

Doordat je regelmatig zichtbaar bent en je vaker online ‘langskomt’ kunnen jouw volgers jou écht leren kennen. Een structuur zorg voor ‘Continuïteit’.

Regelmatig posten; wat heb je nodig zodat Social Media weer leuk is!?:

  • Een plan hebben wat je doel is, zodat je weet wat je wilt bereiken
  • Een plan die je structuur geeft en tijd oplevert

Kortom weet WAT je wilt bereiken op Social Media, zorg voor herkenning en een goed ‘contentplan’ die ervoor kunnen zorgen dat je Social Media weer leuk vindt!

De ondernemers die ik de laatste tijd online heb gesproken zijn al een tijdje op Social Media aanwezig, maar het lukt ze niet om ‘regelmatig te posten’. Daarom heb ik een challenge gemaakt, waar je nu gratis aan mee kunt doen. 

Challenge Regelmatig posten op Social Media in minder tijd

Regelmatig posten in minder tijd.  Ontdek het geheim van een ‘slim contentplan’ die je elke maand weer opnieuw kunt toepassen. Informatie en je aanmelden kan via deze link of via onderstaande button:  

About the Author

Ik help ambitieuze ondernemers zichtbaar te worden op Social Media. Door samen positief en met passie de wereld in te kijken, wordt het leven echt mooier!

Leave a Comment:

Leave a Comment: