Meer bereik door Facebook Live vooraf aan te kondigen - Your Social Eye
jan 17

Wil jij een groter bereik met je Facebook Live uitzending?

Ineens zag ik een aankondigingsbericht van Australia.com voorbij komen en ben gaan onderzoeken, hoe hebben zij dat gedaan? Hoe hebben zij dit bericht gemaakt? Ik werd nieuwsgierig omdat zij met een professioneel bericht vanuit hun Facebook bedrijfsprofiel een aankondiging verstuurden, over dat zij Facebook Live gingen inzetten op 31 december 2016 om 24.00 uur! Daar hadden zij een groot bereik mee, omdat zij dit van tevoren hadden aangekondigd en ik ook nog een ‘Herinnering ontvangen’ kon aanklikken! Overigens vond ik dit bericht extra leuk, omdat ik daar op 31 december 2017 live bij ben, ja daar in Sydney! 🙂 #bucketlist #SydNYE 

Waarom zou je jouw Facebook Live uitzending aankondigen?

Op dit moment zie je veel ondernemers een bericht of afbeelding met de datum en het tijdstip van live gaan, als statusupdate delen op hun tijdlijn. Maar werkt dit wel?

Je volgers kunnen dit bericht uiteraard liken of delen, maar ze krijgen niet specifiek een bericht wanneer jouw Facebook Live uitzending van start gaat! Dan zouden ze ‘per toeval’ online moeten zijn.

Je volgers kunnen aangeven dat ze jouw 'Meldingen over livevideo's' hebben aanstaan, maar dan ontvangen ze pas een melding, wanneer jij al daadwerkelijk de uitzending bent gestart.

Er is nu een professionele manier om deze aankondiging te doen, waardoor je meer bereik zult hebben.

Wanneer je dit professionele aankondigingsbericht van te voren online deelt, kunnen je volgers (en daardoor ook eventuele niet volgers) op de button ‘Herinnering ontvangen’ klikken, waardoor zij een bericht ontvangen dat je bijna (3 minuten van tevoren) live gaat! Dit is wat je wilt!

  • Je hebt ten eerste een bericht verstuurd, waar alles opstaat, wanneer en hoe laat je live gaat, vanuit je Facebook Bedrijfspagina
  • Je bent dus veel beter en professioneler zichtbaar op Facebook!
  • Jouw volgers (en niet volgers) kunnen op een ‘Herinnering ontvangen’ klikken en krijgen dus 3 minuten van tevoren een bericht, dat jij ook daadwerkelijk live gaat!
  • Jouw volgers zien dat je live gaat! Dat wil jij toch ook? Je wilt toch dat jouw verhaal (live) bekeken wordt?

Hoe maak je zo'n aankondigingsbericht?

Je gaat naar je Facebook Bedrijfspagina; Je gaat bovenin je scherm naar Publicatietools en dan onder video’s kies je voor videobibliotheek.

Dan verschijnt rechts bovenin je scherm ‘+Live'. Daar klik je op. Je vult de overige gegevens in en klikt uiteindelijk op plannen en jouw aankondiging van Facebook Live gaat de wereld in.

Show your passion to the world!

Esther Vree | Your Social Eye

Click to Tweet

Wil jij de instructievideo ontvangen? 

Ik heb hiervan een instructievideo gemaakt zodat ook jij als ondernemer beter zichtbaar wordt via Facebook Live en dus op Social Media! 

About the Author

Ik help ambitieuze ondernemers zichtbaar te worden op Social Media. Door samen positief en met passie de wereld in te kijken, wordt het leven echt mooier!

(7) comments

Add Your Reply